czwartek, 14 marca 2013

Makaron tagliatelle z pomidorami i mozarellą.

Danie z makaronem tagliatelle jest szybkie, smaczne i ma dużo możliwości w modyfikacji, każdy może zrobić z tym co lubi najbardziej. Może to być fasolka szparagowa (tak jak u mnie), brokuły, cukinia. Wystarczy makaron, puszka pomidorów, ulubione warzywa, mozarella i gotowe.
Połączenie pomidorów, bazyli i mozarelli smakuje wyśmienicie, ja uwielbiam te połączenie. Polecam.


Składniki :

- makaron tagliatelle (u mnie pół paczki)
- puszka pomidorów w całości
- parę pomidorów suszonych
- 150-200 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona)
- garść świeżej bazyli
- duża kulka mazarelli
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia

Przyrządzenie :

Na rozgrzanej oliwie podsmażać fasolę do miękkości, często  mieszając, dodać pomidory w puszce i pokrojone pomidory suszone, dusić parę minut. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną bazylie i pokrojoną na małe kawałki mazarelle, mieszając podsmażać do rozpuszczenia się mazarelli.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz